Akadálymentes helyek Győrben
Camelot Mozgássárült Fiatalok Győri Egyesületének logója

"CAMELOT" Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete
Bankszámlaszám: UniCredit Bank Hungary Zrt.: 10918001-00000020-63520002

              
      Magyar        English       Deutsch

 


Felmért heyek listája
Ügyintézés Szórakozás Iskola Hotel Étterem Egészség
Ügyintézés Szórakozás Oktatás Szállás Étterem/Kávézó Egészség

 

 

Egyesületünk kezdeményezésére, a Széchenyi István Egyetem mérnök és szociális munkás szakos diákjai részvételével közös projektbe kezdtünk, ennek eredménye a jelenlegi adatbázis.
Céljaink a következők voltak:

 • feltérképezni Győr fontosabb közintézményeit, vendéglátó- és üzlethelységeit, hogy egy egységes adatbázisba foglalhassuk a mozgás-, hallás illetve látássérültek, idősek és babakocsiban levő kisgyerekkel közlekedők számára is akadálymentesen használható intézményeket.
 • a pozitív példák kiemelése, az akadálymentesítettség együttműködés által való javítása, Győr komfortosabbá tétele mindnyájunk számára, akik itt élünk, és mindazoknak, akik városunkba látogatnak.
 • Nagyon reméljük, hogy a projekt tapasztalatai hozzájárulnak az egyetemisták szemléletformálásához és leendő munkájuk során szem előtt tartják az akadálymentesítés fontosságát. A lista a teljesség igénye nélkül készült, bővítést, folyamatos aktualizálást igényel. Mégis azt reméljük, hogy egy intézmény felkeresése előtt információval szolgál annak használhatóságáról.

   

  Kérjük, az aktuális helyzetről a biztonság kedvéért informálódjon az adott intézménynél, hiszen felújítás, karbantartás, liftszerelés előfordulhat, így elkerülhető a kellemetlenség.

   

  Köszönettel vesszük, ha az esetleges változást jelzi nekünk a gyor.camelot@gmail.com e-mail címen. Szintén erre a címre várjuk azok jelentkezését, akik szeretnén ek bekerülni az adatbázisba. Hozzájuk az egyetemi szorgalmi időszakban időpont egyeztetés után küldünk valakit, aki felméri a helyet.

   

  Köszönjük a közreműködők; az építész,- építő,- közlekedés,- villamosmérnök, informatikus és szociális munkás szakos diákok, a tapasztalati szakértők és dr. Tóbiás László mestertanár munkáját, aki a projekt teljes ideje alatt segítette munkánkat!

   

  A 2014. októberében kezdett akadálymentes térképezéshez használható szerkesztő program a http://id.camelotgyor.hu címen érhető el.

   

   

  Pécsi Gertrúd
  Győr, 2011. május 23. Modosítva: 2014. október 15.

  "CAMELOT" Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, 9021 Győr, Amadé László u. 1., adószám: 18980251-1-08

  e-mail: info@camelotgyor.hu és gyor.camelot@gmail.com